Festivalul AWAKE

Festivalul AWAKE 2020-06-23

AWAKE este primul festival boutique din România, un festival racordat la trendurile internaționale care combină muzica, artele, desginul și ideile.

Inovator si multidisciplinar, Awake este construit pe alchimia dintre muzica, arte vizuale, workshop-uri si speakeri inspirationali, cinema si teatru in aer liber, biblioteca de la umbra platanilor seculari.
Festivalul reprezinta un fenomen cultural intr-un spatiu artistic complet, o experienta intensa, vibranta si contemporana. Locul de desfășurare ales este domeniul Teleki care reprezintă unul dintre cele mai bine conservate spații și clădiri de patrimoniu de clasa A din Transilvania.
În 2017, la prima ediție, festivalul a avut o multitudine de proiecte apreciate de public.
Printre acestea se numara ARTDOOR, un muzeu în aer liber, prin intermediul căruia participanții au putut admira 11 lucrări de mari dimensiuni, FEED YOUR MIND, platforma de conversații inspiraționale, cinema-ul în aer liber creat în colaborare cu TIFF și biblioteca din pădure, zona de playground, și în premieră la festivalurile din România, zona „cafea cu organizatorii” în care aceștia au putut primi feedback în timp aproape real de la participanți.
Printre artiștii confirmați la prima ediție se numără Tom Odell și trupe ungurești și românești, ca Mary PopKids, Subcarpați, Golan, Jurjak și Les Elephants Bizarres.  Modestep, Irie Maffia, Axel Thesleff, Alternosfera, Kiscsillag, Șuie Paparude, Gojira & Planet H, DJ Sauce, sZempöl Offchestra, T-Boys: Goranga & Missile și DJ Shiver. Dirtyphonics, Aeroplane, Mazde și Coma completează și închid line-up-ul AWAKE Festival, alături de The Kryptonite Sparks, Greetings Sugar, Satellites, Arme, Andreea Veder și NoruNegru.
Din anul 2018, organizatorii au decis ca fiecare ediție de festival să fie un concept gândit holistic cu o anumită temă.
Tema anului 2018 a fost New Funky Royals, o temă dedicată regalității, având în vedere că in 2018 toată lumea s-a inspirat oarecum din nunta celebră a prințului Harry și toate casele de modă au avut această declinare în colecții.
Organizatorii s-au gândit că este o temă potrivită pentru anul 2018 și de aceea au încurajat participanții la festival să vină îmbrăcați într-o ținută nu neapărat regală, ci funky-royal, o combinație eclectică între elemente contemporane la care se adăugă elementele regale, de exemplu gulere sau mansete regale.
Totodată, s-a creat o zonă dedicată special sporturilor regale în care au fost invitati cei de la federația de oină ca să arate ce înseamnă de fapt să joci oină, care este în continuare un sport al casei regale din România. Pe langa acesta, s-a jucat cricket si badminton.
In anul 2018, în cadrul expoziției ARTDOOR au fost prezenti artiștii Ștefan Radu Crețu – „Soft Talk”, Bianca Drimbău, Nicolae Drimbău – „Reflect”, Arantxa Etcheverria – „Arhitecturi”, Minitremu: Diana Grigorescu, Medeea Henț, Laura Borotea, Gabriel Boldiș – „Lighthouses”, Ionel Pascu – „Bolta”, Iarina Tava, Ana Porim – „Golden Ticket”, Julien Britnic – „Abstract Carving”, Mihai Iepure – Gorski – „The Fall Of Carl Andre”, Florian Ionescu – „Forma Luminii” și Daniel Pop – „Tranzacție Dantelată”. Invitatul special al anului a fost Mircea Cantor, un artist recunoscut la nivel internațional care are expusă lucrarea sa de anul trecut în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș, fiind singurul loc din România care expune o lucrare de-a sa. In 2019, evenimentul s-a desfasurat timp de 4 zile, intre 15 si 18 august.

AWAKE 3 si-a propus o experiență muzicală atent curatoriată pe cele 3 scene principale ale festivalului: The Cube Main Stage, River Stage și Castle Lounge. Mixul eclectic de genuri muzicale (drum & bass și electro, punk, indie, rock) și blend-ul de artiști internaționali și locali a asigurat experiențe muzicale pentru toate gusturile și toate stările.
Tema celui de-al treilea festival AWAKE a fost #BohemianBlast, un manifesto dedicat mintilor libere, creative si boeme. O pre-experienta de festival a oferit Energizing Party Bus care a asigurat transportul din Bucuresti, cu opriri in Ploiesti, Brasov si Sibiu.
Printre artistii prezenti, s-au numarat Pussy Riot, Netsky, Triggerfinger, De Staat și AJ Tracey. Acestora li s-a alăturat Enter Shikari, Coma, Dirtyphonics Live, Lady Leshurr, Blahalouisiana, Moonlight Breakfast, Mork, The Mono Jacks, Michael Schack, Grimus, Manuel Riva, Andrew Dum, Andre Rizo, Albwho, DJ Antenna, DJ Ethylen, DJ Sauce, Thomas Pcz & C.A. Strings, precum și Vynil, Rum, Tapas & Wine (UFe, Alt Om, Bully, Dubase, Iorga, Puiu) și Bad and Boujee Party (DJ Oldskull și DJ Lexi).
Din cauza întârzierii lansării noului său album, JP Cooper a decis, din păcate, să se retragă din toate evenimentele programate pentru vara anului 2019, inclusiv din line up-ul AWAKE.
Asadar, AWAKE este un festival care se concentreaza nu doar pe muzică, ci pretuieste arta în toate formele sale.
Nu în ultimul rând, AWAKE este un festival cu dimensiune sustenabil-ecologică și de incluziune, organizatorii creand zece puncte de colectare selectivă pe teritoriul festivalului.
Evenimente
  • Zilele Comunei Gornesti
Linkuri utile
Contul meu